Șapa

Șapa – pe cât de banală în compoziție, pe atât de importantă în cadrul oricărui proiect !

Șapa este un material de construcție, constituit dintr-un un amestec compus din mortar (uzual nisip, pietriș, ciment și apă) care se toarnă pe anumite suprafațe din structura unei construcții. De obicei se toarnă peste o placă de beton cu scopul de a o egaliza sau de a o aduce la un anumit nivel.

Există mai multe opțiuni de șapă în funcție de modul în care aderă la suprafața de contact, în funcție de compoziția acesteia:

  • Semiumedă cu carcateristici mecanice superioare altor șape, dar și rezistentă în timp ;
  • Autonivelantă, aceasta fiind de departe cea mai căutată, datorită volumului mai mic de muncă, dar și proprietăților sale.
  • Aderentă care se toarnă direct pe stratul de suport
  • Flotantă care se toarnă pe un strat izolant.

Șapele pot fi finale sau pot constitui suportul pentru gresie, parchet, linoleum sau pardoseală.

Apare necesitatea turnării șapei atunci când betonul din care se realizează placa de suport nu se remarcă printr-o rezistență ridicată la umiditate și nici ca barieră termică sau fonică. În plus, betonul se stabilizează după o perioada lungă de timp, undeva între 3 și 5 ani. În acest interval, în funcție de mediu, betonul poate suferi modificări importante de structură, putând suferi dilatări (într-un mediu umed) sau contracții (într-un mediu uscat).

Pentru a fi siguri că veți avea produsul adecvat construcției Dumneavoastră, este recomandat să apelați la una dintre stațiile de betoane Armeanca.

Stațiile de betoane ARMEANCA, situate în județul Gorj, marca Imer Group—sunt complet automatizate. Fiecare dintre acestea are o capacitate de 67 mc/h, iar în fabricarea betoanelor Armeanca, se utilizează sisteme electronice de dozare și cântărire.

GARANTĂM astfel obținerea unui produs excelent, pe care Dumneavoastră îl veți primi la locul și momentul potrivit. Un beton CERTIFICAT, corespunzător rețetei șapei alese, ce se va comporta excelent în timp, atât timp cat este pus în operă corespunzător indicațiilor din proiect.

Mai mult, raportul CALITATE / PREȚ / mc va fi imbatabil!